ÅRETS SIKRESTE BIL

Med et samlet testresultat på 88,8% har Euro NCAP kåret Subaru Outback til den sikreste bil, de har testet i 2021!

Outback udmærkede sig hovedsageligt i testkategorierne Fodgængerbeskyttelse og Førerassistance systemer, hvor de individuelle testresultater var de højeste opnået af nogen anden bil. Testresultatet var 84 % beskyttelse for ubeskyttede trafikanter som fodgængere og cyklister, og hele 95 % for Subarus avancerede førerassistancesystem i Outback.

Dette resultat, kommer fra 30 års erfaring i den kontinuerlige udvikling af avancerede og pålidelige teknologisystemer med det mål at fremstille verdens sikreste biler – for dem i bilen såvel som alle udenfor den.

I begge kategorier var Subarus unikke EyeSight førerassistancesystem stærkt medvirkende til, at Outback klarede sig på et bemærkelsesværdigt højt niveau med en god margin.

EyeSight-systemet er baseret på en teknologi baseret på informationsindsamling med et stereokamera øverst i frontruden. Den fungerer som en årvågen og kompetent andenpilot med funktioner som intelligent fartpilot med vognbaneassistent, automatisk bremsning og undvigemanøvrering ved såvel bevægelige som faste forhindringer, herunder dyr og mennesker. I dag er sådanne førerassistentsystemer afgørende for, at Euro NCAP kan tildele en bil en sikkerhedsvurdering på fem stjerner. Som en del af Subarus ambition om at fremstille verdens sikreste biler, er førerassistentsystemer, med alle tilgængelige funktioner, inkluderet som standardudstyr i alle Subarus biler.

Filosofien rækker dog langt ud over en avanceret andenpilot. Målet om, at alle skal være sikre i og uden for en Subaru, er baseret på princippet: alt er vigtigt. Det betyder, at Subaru har anlagt et holistisk syn på trafiksikkerhed, hvor alt er lige vigtigt for at opfylde visionen. Fra det beskyttende karrosseri, via sikre og pålidelige køreegenskaber, til højkvalitets kørekomfort i al slags vejr og på alle underlag. Derfor er Outback permanent firehjulsdrevet med en kommunikativ køreoplevelse, der inspirerer og giver selvtillid. Sammen med et rummeligt og behageligt kabinemiljø bidrager det til en afslappet kørsel, der gør det nemmere for chaufføren at indtage og behandle flere trafikoplysninger samtidig med, at koncentrationsevnen bevares i længere tid. Til modelåret 2022 er komforten også opgraderet med justerbar lårstøtte til forsæderne. I overensstemmelse med Subarus overordnede filosofi, hvor alt er vigtigt, og i arbejdet med et grundigt gennemtænkt arbejde for øget sikkerhed i trafikken, er sæderne endnu et bidrag, der forlænger førerens udholdenhed gennem øget komfort.

Subaru har udviklet på EyeSight førerassistentsystemet i over 30 år. Et system som har reduceret antallet af påkørsler med 84%. I Outback findes EyeSight nu i fjerde generation. Fjerdegenerations stereokameraet har nu et synsfelt, næsten dobbelt så bredt som i den forrige generation. Systemet har 11 sikkerhedsfunktioner: Avanceret adaptiv fartpilot med vognbanecentreringsfunktion, nødstyringsassistent, hastighedsskilt genkendelse med intelligent hastighedsbegrænser, vognbaneskifteadvarsel bl.a. via vibrationer i rattet, forebyggelse af utilsigtet vognbaneskifte, genkender også skillelinjer som græs og vejkant, samt Anti-kollisions bremsesystem med øget synsfelt for at undgå kollision i vejkryds.

Den seneste testprotokol vedtaget af Euro NCAP til evaluering trafiksikkerheden i personbiler evaluerer også på, hvordan bilerne håndterer trætte eller uopmærksomme chauffører. Et testtrin Outback var godt rustet til, takket være Subarus teknologi til ansigtsgenkendelse og førerovervågnings system.

Sammenlignet med ældre testprotokoller stilles der højere krav til fartpilotsystemer og bilernes mulighed for at gribe ind med autonom bremsning og undvigemanøvrering for at undgå kollisioner mellem biler. Med det formål yderligere at øge trafiksikkerheden for sårbare trafikanter, har Euro NCAP også introduceret nye testscenarier for autobremsefunktioner ved højere målhastigheder og skjult udsyn.

Subaru Outbacks sikkerhedsudstyr omfatter også: Automatisk bremsning under bakning, bagudrettet radar, bagsæde påmindelse, f.eks. for glemte børn og Multi View-skærme: Kameraer for, bag og på siden, hjælper til en sikrere kørsel, der reducerer bilens blinde vinkler.

Den seneste generation Outback er bygget på Subaru Global Platform, som hjælper Outback med at præstere på topniveau selv i tilfælde, hvor en kollision er uundgåelig. Karrosseriet er blevet væsentligt forstærket med en ny strukturel grundkonstruktion med et cirkulært sikkerhedsbur og tilføjelse af forstærkningsbjælker. Ikke mindst en konstruktion som sikre at motor og gearkasse forsvinder ned under bilen ved en kollision. Andelen af højstyrkestål er øget for at muliggøre et lettere karrosseri med en forbedret evne til at optage og fordele kollisionskræfter, hvilket har ført til forbedret passagerbeskyttelse ved kollision på hele 40%.

Book tid i Rødding

74 84 12 00 (tast 1)

Bestil tid her

Book tid i Vejen

75 36 34 44 (tast 1)

Bestil tid her

Rødding afdeling

Industrivej 2 · 6630 Rødding
74 84 12 00 / rodding@mogensschelde.dk

Vejen afdeling

Søndergade 109 · 6600 Vejen
75 36 34 44 / vejen@mogensschelde.dk

Udfyld felterne
- så kontakter vi dig snarest

Booking af prøvetur i Vejen:
Skriv hvilken bil i kommentarfeltet

Udfyld felterne
- så kontakter vi dig snarest

Booking af prøvetur i Rødding:
Skriv hvilken bil i kommentarfeltet